Gå til hovedindhold

Behandlingssystem i Sverige

Spørgsmål
Hvis jeg flytter til vort hus i Sverige, forventer jeg at ryge ud af det danske behandlingssystem. Har svenskerne et tilsvarende som jeg kan blive optaget i?
Svar
Jeg må indrømme, at jeg ikke har konkret kendskab til hvordan behandlingsmulighederne er i Sverige; og jeg har heller ikke kunnet finde dette beskrevet på vores hjemmeside. Dog ved jeg, at man også i Sverige har et meget veludviklet behandlingssystem, hvor der forskes meget i sclerose.

Mit umiddelbare svar på dit spørgsmål vil derfor være ’ja’ – for som det fremgår af et tidligere given svar fra vore læger, er du, hvis du bor i Sverige permanent, ikke længere tilknyttet det danske behandlingssystem:  For at få et 100 pct. sikkert svar, vil jeg dog anbefale dig at høre den neurolog, som du på nuværende tidspunkt er tilknyttet.

Ydermere er der den mulighed, at du kan prøve at kontakte vores søsterorganisation  i Sverige - NHR (Neurologiskt Handikappades Riksförbund) -  som arbejder til gavn for mennesker med neurologiske sygdomme, heriblandt sclerose,  og her forhøre dig om de konkrete muligheder, regler m.m. De har følgende hjemmeside, relateret til MS: www.nhr.se. Du kan også kontakte Den svenske ambassade i København på tlf.nr. 33 36 03 70.