Gå til hovedindhold

Behandling under ferie i udlandet

Spørgsmål

Jeg får fysioterapi efter behov, dog normalt 2-4 gange om måneden, fordi mine muskler spænder meget op og det påvirker min funktion.

For nyligt var jeg i Tyskland og Frankring i 6 uger og dér fik jeg problemer og stærke smerter, fordi jeg ikke fik passet fysioterapien og nok sad for meget ned i bilen. Jeg kunne ikke komme ud af det med øvelser og det påvirkede ferien meget, at jeg havde så stærke smerter.

Jeg fandt lidt tilfældigt en osteopat, hvilket hjalp lidt - men det var dyrt; 450 kroner for godt en halv time.

Hvordan skaffer man sig fysioterapeut-adgang under rejser i udlandet - selvbetalt eller støttet? Ved du desuden hvordan systemerne i henholdsvis Frankrig og Tyskland virker, eller hvor jeg finder noget information om det? Man tager jo ikke på hospitalet med sådan noget.

Svar

Den vederlagsfri fysioterapi-ordning kan kun benyttes i DK.

Jeg kender desværre ikke til de forskellige udenlandske landes regler, men jeg vil anbefale dig at kontakte det pågældende lands fysioterapi-organisation, for at høre nærmere om deres regler og hvilke muligheder der er, som udlænding på ferie. Du finder mailadresser og telefonnumre på www.wcpt.org, herefter går du ind under , hvor du så kan klikke dig frem til de lande du gerne vil vide noget om.

Jeg håber det lykkes dig ad denne vej.