Gå til hovedindhold

Behandling på to fysioterapiklinikker.

Spørgsmål

Jeg går til fysioterapeut to forskellige steder. Det ene sted får jeg individuel behandling en gang hver uge (så fysioterapeuten har lavet en undtagelsesgodtgørelse) Denne fysioterapeut tilbyder ikke holdtræning. Det andet sted træner jeg på hold og selvstændigt med redskaber to gange ugentligt. Jeg ser jeg min fysioterapeut en gang ca hver 6.- 8. uge, hvor han gennemgår mine øvelser. Det vil sige vi ses under 10 gange årligt.

Jeg har netop modtaget et brev fra min holdfysioterapeut. Det er en undtagelsesgodtgørelse for individuel fysioterapi. Jeg kontakter herefter fysioterapeuten og fortæller, at jeg modtager individuel træning et andet sted, fordi det ikke tilbydes hos ham og er undrende overfor brevet.

Fysioterapeuten siger at det er ulovligt at modtage træning to steder, hvilket jeg vedholder at det ikke er.

Fysioterapeuten ændrer godtgørelsen fra at være individuel træning til at jeg er overgået til holdtræning. Han beder mig få min læge til at underskrive godtgørelsen. Det har jeg ikke gjort, fordi jeg er i tvivl om, hvad der egentligt foregår.

Jeg har intet sted kunne læse i lovgivningen, at der kræves godtgørelsesattester i forhold til holdtræning - kun individuel træning. Men er jeg fejlinformeret?

Min henvisning til dette sted er en holdtræningshenvisning, så hvordan den individuelle træning er kommet ind i billedet, det forstår jeg ikke. Jeg har trænet dette sted i mange år, men har fået en ny fysioterapeut før sommer.

Hvorfor får jeg en godtgørelsesattest med flueben i og hvordan synes du, jeg skal forholde mig til den? Skal jeg spørge min læge, om han vil underskrive den? og igen: Fysioterapeutens påstand om, at det er ulovligt at modtage vederlagsfri fysioterapi to steder, der ikke tilbyder samme træning, er den korrekt?

Svar

Jeg kan godt forstå, at du synes det er vanskeligt.

 

Lovgivningen giver mulighed for, at man kan gå 2 forskellige steder, såfremt man modtager forskellige ydelser. Så du har helt ret i, at man ikke må modtage dublerende ydelser hos to fysioterapeuter, men derimod må man gerne modtage supplerende ydelser.

 

Der hvor det bliver vanskeligt i dit tilfælde er, at du går individuelt ét sted og får holdtræning et andet sted. Men så træner du selv i redskaber 2 x om ugen det sted, hvor du får holdtræning og du bliver løbende justeret/korrigeret i dette program. Denne træning i redskaber/opfølgende træningsterapi figurerer også som individuel behandling. Dermed får du individuel behandling to steder og det er ikke tilladt.

 

Når man modtager vederlagsfri behandling skal henvisningen løbende fornyes og det inkluderer altid en redegørelse (om det er hold, individuel eller overgang til holdtræning).

 

Dermed skal du beslutte, hvor du vil have din vederlagsfri fysioterapihenvisning til og så træne/blive behandlet der. Derudover kan du supplere med en henvisning til selvbetalende fysioterapi og bruge den, hvor du måtte ønske.