Gå til hovedindhold

Behandling i udlandet

Spørgsmål

Jeg vil gerne have ordnet mine tænder, da jeg har mange plumper.
Er der mulighed for at jeg kan få tilskud fra kommunen til dette, måske evt. ansøge jer om et legat.

Jeg har fået et tilbud fra en tandlæge i Budapest, som kan tilbyde behandling der inkluderer Panoramarøgnten, 16 porcelænskroner brændt på metal til et sted mellem kr. 20.000 - 25.000.

I så fald, hvad er risikoen for mig, idet jeg har sclerose, vil det have nogen risiko ved at få skiftet alle disse plumper på en gang?
Jeg har også talt med en klinik her i Danmark- som er med egen implantatklinik og kronecenter. De tilbyder tandbehandlinger med op til 40 % billigere end andre steder. 

Jeg håber, at I kan råde mig i dette anliggende.

Svar

Jeg vil på det kraftigste advare dig mod at få dine tænder lavet i udlandet. Der er ingen former for garanti, og der ingen steder du kan klage, hvis det skulle blive nødvendigt.
Ikke at jeg kan bedømme kvaliteten af de arbejder som bliver udført i andre lande, men hvis der skulle gå noget galt, hvad der jo også kan forekomme hos en tandlæge i Danmark, så er du dækket ind i Danmark dels med en patientskadeforsikring og dels med et velfungerende klagesystem.  
Disse ting dækker ikke behandlinger i udlandet.  

Du behøver ikke at være nervøs for at få skiftet alle plomberne på en gang, det der bliver boret væk, bliver suget ud med vores sug.  

I første omgang handler dit spørgsmålet om tilskudsmulighederne efter sundhedsloven, altså det almindelige tilskud, som alle har mulighed for. Du kan altid kontakte din sagsbehandler i kommunen, og hører hvilke muligheder du har, og de vil kunne oplyse dig om hvilke paragraffer, du skal søge efter. Det afhænger helt af dine indtægter og formue. 

Med hensyn til legat i forbindelse med dækning af dine tandlægeudgifter, er det meget begrænset, hvad vi i Scleroseforeningen efterhånden har af legater at gøre godt med, men jeg sender dig et link til vores hjemmeside, hvor der jævnligt offentliggøres hvilke legater der tilbydes.  http://www.scleroseforeningen.dk/legat