Befordring til og fra arbejde
d. 22 november 2009

Jeg har p.t. et attak som har sendt mig tilbage i kørestol (hvor jeg før kunne gå efter en rolato fra Hovedbanen og til mit arbejde, de 3 dage om ugen, hvor jeg er på arbejde). Jeg har kontaktet Jobcentret i Sorø, og foreslået dem en taxiordning, som jeg går ud fra at de skal betale?Jeg mener desuden at du har fortalt, at jeg i mit flexjob er berettiget til let hjælp til fotokopiering el.lign. Kan jeg eventuelt tillade mig at bruge vedkommende til at hente og bringe mig fra Hovedbanen, så mine kolleger ikke skal ulejliges igen?

Den ordning, som du hentyder til, er reglerne om personlig assistance. Du kan læse mere om reglerne på for eksempel www.cabiweb.dk - CABI - Center for Aktiv Beskæftigelsesindsats.

Det vil ikke være en typisk arbejdsopgave for en personlig assistent. Opgaverne for personlig assistenter er defineret som arbejdsmæssige opgaver, men din situation nu kan måske også kræve hjælp med de arbejdsmæssige opgaver? En anden mulighed kunne måske være ledsageordning, da jeg tænker, at du måske også i andre sammenhænge har behov for denne form for hjælp. Her er mulighed for max 15 timer pr. måned. Reglerne fremgår af lov om social service § 97.

Jeg ved ikke om du er omfattet af personkredsen, der får dækning af merudgifter i henhold ril § 100 i lov om social service, ellers kunne der måske være en mulighed her.

Jeg er heller ikke bekendt med hvilket befordringsfradrag du anvender, og vil anbefale dig at orientere dig om de særlige regler for befordringsfradrag for kronisk syge og handicappede. Der findes Faktasider om disse emner på Scleroseforeningens hjemmeside.

Skrevet d. 22 november 2009