Gå til hovedindhold

Bæltemassage

Spørgsmål
Jeg har købt en "bæltemassage-maskine". Den har jeg glæde af, ved at den hjælper til at reducere noget af overspændingen i lårmusklerne. Jeg har meget lyst til at bruge den på andre dele af kroppen, men jeg har hørt, at bæltemassage, via en delleryster, ryster nyrerne løse. Er det rigtigt?
Svar

Nu ved jeg ikke præcist, hvordan din ”bæltemassage-maskine” ser ud og hvor meget den vibrerer. For år tilbage fandtes der store modeller i fitness-centrene, hvor man stillede sig med bæltet omkring livet og blev kraftigt vibreret. Jeg tror ikke, at disse maskiner findes mere og den eneste jeg har kunnet finde på nettet er en lille model, man sætter rundt om livet. Jeg kan ikke forestille mig, at den lille model kan vibrere så kraftigt, at den kan skade nyrerne.

Nyrerne er i øvrigt placeret på hver sin side af rygsøjlen og ligger delvist beskyttet af de nedre ribben. Men der hvor du oplever, at bæltet virker, er på overspændingen i dine lårmuskler. Det vil sige de rytmiske vibrationer løsner musklerne lidt. Derfor vil jeg anbefale dig at bruge bæltet på de store muskelgrupper i benene (lægmuskler, lårmuskler og ballerne). Hvorvidt bæltet vil have nogen effekt på de små muskelgrupper, i eksempelvis armene, er mere tvivlsomt.