Gå til hovedindhold

Avonex pause

Spørgsmål
Jeg får Avonex hver torsdag. Da jeg har meget besvær med at selv tage medicinen, får jeg en hjemmesygeplejerske ud for at give mig injektionen.

Jeg har nu fået en tid i Frankfurt til undersøgelse for CCSVI. Jeg har en tid en onsdag, men regner med at tage derned allerede om tirsdagen.
Jeg forventer altså ikke at være hjemme om torsdagen, hvor jeg skal have injektionen.

Mit spørgsmål er derfor, om det er okay at springe den enkelte injektion over?
Svar
Jeg kan ikke anbefale, at man springer en injektion helt over. 
Men jeg ved jo godt, at det sker engang imellem for nogen  på grund af  f.eks. rejse eller forglemmelse. Jeg synes, at det vil kunne blive årsag til meget fortrydelse, hvis der umiddelbart herefter kommer et attak – selv om det måske var kommet alligevel.

Du har flere muligheder. Enten skubber du injektionen gradvist en dag af gangen, således at du f.eks får søndag eller mandag som injektionsdag - så undgår du de dage du er i Tysland.

Den anden mulighed er, at du tager Avonex injektionen  med til klinikken i Tyskland. Mon ikke du kan få en sygeplejerske der til at give dig den? Hvis det ikke kan lade sig gøre, synes jeg, at du skal få den, den dag du igen er hjemme, i stedet for at vente på det bliver torsdag.