Gå til hovedindhold

Avonex og udslæt

Spørgsmål

Jeg er en kvinde i 50'erne, som har været på avonex i 15 måneder. De sidste 1-2 måneder har jeg bemærket at der kommer mere og mere udslæt på min hud (i ansigtet).

Nu begynder det at genere mig lidt. Jeg prøver at tage make-up på for at dække over det, men jeg vil lige høre om det kan være en reaktion på Avonex? Hvis ja: Bør jeg så holde op med at tage Avonex?

Svar

Det er ikke en kendt bivirkning til Avonex. Man kan få udslæt af medicin som man er overfølsom overfor, men det plejer ikke at optræde isoleret i ansigtet.

Har du overvejet om der kan være en anden årsag? For eksempel en ny ansigtscreme, nyt vaskepulver, soleksem, eller? Ja det kan ofte være vanskeligt at finde årsagen.

Jeg synes du skal få en henvisning til en hudlæge, som måske kan hjælpe med finde en årsag og en behandling, det er jo ikke en løsning på længere sigt, at skjule det med creme.

Det er dog således, at når man får nogle gener under en behandling med for eksempel Avonex, og hvis man ikke kan finde en anden årsag, så skal det meldes til lægemiddelstyrelsen som en mulig bivirkning. Kun på den måde finder man hidtil ukendte bivirkninger.

Det skal du tale med din behandlende neurolog om. Han vil afgøre om der er grundlag for indberetning, og om du så eventuelt skal prøve et andet præparat.