Gå til hovedindhold

Avonex og kanylelængde

Spørgsmål

Jeg tager Avonex én gang om ugen, og har i den forbindelse et spørgsmål:

Det med at skulle sprøjte mig selv er helt nyt for mig (har gjort det ca. 6 gange nu). De første gange er det gået ok, men de sidste gange har det været gået rigtig dårligt - problemet er nålen; jeg bruger injektionshjælpen til at skyde nålen ned med, men det gør ondt når den skal op igen.

Kan man eventuelt få en kortere kanyle, da jeg føler, at den jeg har nu kommer temmelig langt ned?

Det skal siges at jeg er en spinkel kvinde, der ikke har noget videre fedt på låret.

Svar

De fleste der tager injektioner beskriver, ligesom dig, at nogle gange mærker man det næsten ikke, og andre gange gør det lidt ondt. Jeg synes dog det lyder lidt underligt, at du synes det gør mest ondt når du fjerner kanylen. Mon du gør det meget langsomt, eller kommer du til at trække nålen skråt ud?

Det kan også være, at du efterhånden ikke behøver autoinjektoren - måske vil du så synes det er lettere at trække kanylen ud.

Man kan godt bruge forskellige nålelængder og tykkelser til Avonex-injektionen. Længden afhænger af, hvor langt der er ind til musklerne, da det er vigtigt, at medicinen kommer helt ind i musklen. Du må spørge din kontakt-sygeplejerske, om der er mulighed for, at du kan bruge en af de andre kanylelængder.

Du er dog først lige startet med medicinen, og jeg er sikker på, at du efterhånden vil synes at det bliver lettere, når du får mere rutine.