Gå til hovedindhold

Automatisk transmission og håndbetjent bremse, anmærkning i kørekort

Spørgsmål

Jeg har et spørgsmål angående indretning af handicapbil.

Min kone er kørestolsbruger og har kronisk ledegigt, hvorfor vi har trivselsbil. Vi fik den sidste bil for 6 måneder siden. Nu er jeg sat på som chauffør, idet hun kun har 30 % syn, på grund af sjøgreen syndrom.

Jeg fik konstateret MS for 2 år siden og nu begynder jeg at have problemmer med mit højre ben, dropfod m.m., så jeg kunne godt tænke mig at jeg kunne betjene bilen med håndgasser og håndbetjent bremser, idet jeg ikke føler mig helt sikker på det ben.

Hvad kan jeg gøre?

Svar

Ved problemer med at betjene bilens pedaler, er der fare for trafiksikkerheden, så du skal henvende dig til din læge. Din læge vil så vurdere om der skal ske en henvendelse til Embedslægen for anmærkninger i dit kørekort - når du har MS lyder det som om en nødvendighed. Der er bare det men, at hvis du får anmærkning i dit kørekort, må du ikke føre en bil uden automatgear.

 

Jeg vil også foreslå, at du henvender dig til din kommune og taler med bil-sagsbehandleren om problematikken, så hun kan råde jer bedst muligt.

 

Får du anmærkninger i dit kørekort, for eksempel automatisk transmission, kan du søge et fast tillæg til dette - muligvis vil transmissionen kunne eftermonteres i din hustrus bil, men her skal du lade sagsbehandleren råde dig.