Gå til hovedindhold

Automat gear

Spørgsmål

Med interesse har jeg læst dit svar af 26/1/04 vedr. bil. Efter 5 år med MS og med rimeligt velfungerende ben, bortset fra attack og periodisk forværring især i venstre ankel og deraf følgende kontrol af kobling; står det klart, at når jeg skifter bil skal næste bil have automat gear. Tidligere boede jeg 6 år i Australien og er vant til bil med automat gear. Men hvilke bil mærker og modeller i DK anser du for at anbefale til private? Jeg har en Renault Clio. Kører kun 8-10.000 km årligt. Mest by kørsel.

Er i øvrigt "velfungerende" (underligt at sige om sig selv!) og uddannet fysioterapeut. Andre behov end automat gear har jeg ikke. Jeg forventer selv at skulle financiere bilen. Men er det mest klogt at købe en ny og få indrettet med automat gear? Eller kan jeg være heldig at finde en let brugt god bil? Hvor bør jeg søge? Har kigget på nettet, men kan ærlig talt ikke gennemskue det! Er du bekendt med om nogle typer biler har flere eller færre reklamationer og reparationer?

Svar

Det er en stor jungle at finde rundt i hvilken bil der er bedst eget for en selv, og det vil altid kræve en konkret vurdering for at finde den der er bedst.

 

Jeg kan forstå, at du selv forventer at skulle financiere den, men husk at hvis du har anmærkning i dit kørekort for automatgear - kan du søge tilskud til dette via Servicelovens § 114.

 

Ved automatgear, er det klart bedst at vælge en bil, der er "født" med automatgearet, ellers er det for dyrt at få indstalleret og det kommer aldrig til at fungere helt godt.

Det er stadig ikke muligt for mig at pege på en model der er bedre en andre, men Berlingoen og Hyundai Getzen bruges meget. Berlingoen fordi den har en god indstigningshøjde, giver et godt overblik og har et stort bagagerum for hjælpemidler. Getzen fordi den har en stor indstigning (døren) og er prisbillig.

Jeg ved ikke om der er problematikker med disse biler  - her kan du måske søger flere oplysninger hos FDM. Her vil du også kunne høre om der er gode brugte biler på markedet, der er værd at satse på.