Gå til hovedindhold

Attak og hvad så

Spørgsmål

Jeg er en mand på 33 år. Jeg har lige fundet ud af, at jeg har haft et attak. Det startede i min ene arm og to uger efter i det ene ben. Jeg blev indlagt med det samme og får nu binyrebarkhormon i tre dage. Jeg venter stadig på svar fra rygmarven testen. Jeg er blevet ret bange, og det kom som et chok. Hvad gør man efter her? Bliver det kun værre og værre med tiden? Kan der gå langt tid, før man mærker noget igen? Jeg er helt på bar bund, og har kun den info jeg kan finde på nettet.

Svar

Jeg forstår godt, at det er et chok at gå fra at være rask og så pludselig at blive syg, og især når det breder sig fra arm til ben. Så tænker man naturligt: Hvad bliver det næste? Nu får du binyrebarkhormonkur, som dæmper betændelsesreaktionen, og symptomerne har du gode chancer for forsvinder helt. Der kan komme nye symptomer, og der kan gå fra en måned til mange år før det sker. Du kan også være heldig, at der ikke kommer flere attakker. Teoretisk set kan der komme forværring uden attakker, hvilket typisk sker efter 8-12 år (hvis det sker). Du kan muligvis få attakforebyggende behandling, afhængigt af hvad undersøgelserne viser.
Jeg håber det er svar nok, ellers spørg lægerne, eller hvis du bliver tilsluttet en scleroseklinik, kan du også spørge sclerosesygeplejersken. Du kan også søge information på scleroseforeningens hjemmeside.