Gå til hovedindhold

Attak og HPV vaccine

Spørgsmål

Dette er ikke et spørgsmål, men en vigtig erfaring, som jeg gerne vil dele med jer. Jeg har undersøgt risici ved at få HPV vaccinen, når man har MS. 

Da der ikke er nogle læger, som fraråder en det, så valgte jeg at få den. Men for mit vedkommende har 1. del af HPV vaccinen dog betydet at jeg fik det dårligt og et attakt i højre ben og arm. Det resulterede i hospitaltsindlæggelse samt en Solu-medrol behandling i 3 dage og herefter forfærdelige bivirkninger. Så for mit vedkommende, så har HPV vaccinen øget risikoen for attaks 100% pga. vaccinationsforgiftning, og jeg skal ikke have de sidste 2 HPV vacciner.

Svar

Tak for din oplysning. Jeg kan godt forstå, at du umiddelbart ser en sammenhæng mellem vaccinen og attakket. Vi ser dog rigtig mange kvinder med MS, der har fået HPV vaccine, og ikke har haft ændring i deres sygdomsaktivitet. Samlet set er det derfor ikke vores indtryk, at vaccinen provoker attakker, hvilket der heller ikke er rapporteret om på verdensplan, og det kan jo stadig være et uheldigt sammentræf, at du lige har fået et attak samtidig med vaccinen.