Gå til hovedindhold

Attak efter vaccine

Spørgsmål
Jeg sidder her, efter at jeg i fredags var en tur over sygehuset og fik konstateret et igangværende attack. Lægerne og jeg mener at kunne spore det til influenza A vaccinen, som jeg fik d. 2. november, for allerede d. 4. november begyndte jeg at mærke svære symptomer, som fik fuld skrue under en løbetur et par dage efter.

Jeg slog det, i første omgang, hen som værende på grund af udtjente løbesko (sikkert fordi jeg hellere ville have, at det var det som var skyld i mine symptomer).

Jeg fik den almindelige influenza vaccine d. 6. oktober og i midt september lå jeg med en virusinfektion, som jeg knapt kunne slippe af med.

Hospitalet sagde de ville indberette influenza A vaccinens indvirken, som en eventuel bivirkning, hvilket jeg også selv tror at det er. Hvad tror du?

Jeg får, blandt andet, sådan nogle isnende fornemmelser i fødderne og er hunderæd for at blive paralyseret i benene. Jeg har ugentligt, gennem 2-2½ år, taget Avonex.

Har du et bud på en prognose?
Svar
For at vurdere dine symptomer rent diagnostisk kræves en grundig udspørgen og neurologisk undersøgelse, hvilket af gode årsager ikke lader sig gøre herfra.

Umiddelbart kan kan det lyde, som om du har fået et attak efter din influenza A vaccine. Hvis der er et mildt attak, vil symptomerne spontant blive bedre indenfor den nærmeste fremtid. Hvis du har mere alvorlige symptomer, der påvirker din funktion, bør du snakke med din scleroselæge om, hvorvidt du eventuelt skal have attakbehandling.

Jeg kan dog ikke afgøre om du kan have udviklet en anden reaktion som følge af din vaccination, hvilket din læge/neurolog må tage stilling til.