Gå til hovedindhold

Arbejdsskade og MS

Spørgsmål

Jeg var ude for et voldsomt trafikuheld i 2008. I den forbindelse anmeldte jeg mine efterfølgende vedholdende nakkesmerter som en arbejdsskade, da jeg var på vej hjem fra et kursus med arbejdet, da uheldet skete.

Undersøgelserne efter uheldet viste, at jeg også havde sclerose. Da jeg blev vurderet af en ekspert fra Arbejdsskadestyrelsen, konkluderede hun, at mine nakkesmerter var grundet i min sclerose og ikke et piskesmæld. Det undrer mig dog, da jeg ikke havde smerter før uheldet, og at de bliver lindret af de behandlinger fra fysioterapeut og kiropraktor, som jeg går til hver 14. dag.

Indtil nu har jeg ikke haft overskud til, hvordan jeg eventuelt kunne klage over den afgørelse. Min fysioterapeut foreslog, at jeg kunne kontakte jer i håb om, at I kan henvise mig til et sted, i håb om at jeg kan finde belæg for min klage.

Svar

Svar fra neurologen:
Jeg kender desværre ikke din sag i detaljer, og kan derfor kun udtale mig generelt. Hvis man har været udsat for et uheld og undersøgelser af traumestedet, afslører anden sygdom i samme område, f.eks. hvis man pådrager sig en nakkeforstuvning og MR skanning afslører et scleroseplak i nakkedelen af rygmarven, står man nok dårligt i en forsikringssag, da det kan være meget svært at afgøre, hvad der skyldes uheldet og hvad der skyldes tidligere sygdom. Jeg har dog ikke forstand på det juridiske i den forbindelse og synes derfor, at du også skal have en udtalelse fra vores advokat, der kan rådgive om, hvordan du evt. kommer videre i sagen.

Svar fra advokaten:
Hvis du vil klage over en afgørelse fra Arbejdsskadestyrelsen, skal du klage direkte til styrelsen. Dette kan du gøre via deres hjemmeside, hvor du kan hente en klageblanket. Vær opmærksom på at der er en 4 ugers frist for klagen. Fristen løber fra det tidspunkt hvor du har modtaget afgørelsen. Dette bør fremgå af den afgørelse, som du har modtaget, da styrelsen har pligt til at vedlægge en klagevejledning, når de sender en afgørelse frem.