Gå til hovedindhold

Arbejde eller frivilligt arbejde ved siden af pensionen

Spørgsmål

Jeg har fået en idé om, at jeg måske godt kunne tænke mig et eller andet hjemmearbejde, som kunne bryde monotonien i en dagligdag, som mere og mere begynder at ligne "sove, se fjernsyn, spise, sove, sidde ved computeren, se fjernsyn, spise, sove".

Hvis man nu havde et eller andet hjemmearbejde, som kunne passes ind i en dagligdag, hvor der jo optræder træthedsperioder. Jeg har ingen reel idé om, hvad det kunne være, men noget må der jo kunne findes.

Hvordan er reglerne for den slags? Hvor stor indtjening må jeg have, inden min førtidspension bliver berørt? Har den slags arbejde eventuelt betydning for, hvordan min invaliditet vil blive vurderet af kommunen?

Svar

Jeg forstår godt, at du kan have behov for et andet indhold i din dagligdag. Der er ikke noget til hinder for, at du må arbejde og tjene lidt som supplement til din førtidspension. Du har oplysningspligt med hensyn til ændringer i din indtægt, og du kan selv beregne, hvad det i givet fald betyder for din pensionsberegning, når du har andre indtægter.

Regler og beregningsmulighed findes her  https://www.borger.dk/Emner/pension-og-efterloen/pension/Sider/beregn-din-pension.aspx?KommuneId=  Du kan rette henvendelse til din kommune for at høre, om de kan hjælpe dig med at finde en aktivitet i dagligdagen, som kan bryde den til tider monotome dagligdag.

Der er også mulighed for frivilligt arbejde, du kan evt. kontakte din afdelingsbestyrelse i Scleroseforeningen for at høre om muligheden der, ligesom organisationen Røde Kors søger frivillige til mange forskellige aktiviteter.

Ved søgning på internettet på frivilligt arbejde/skånejob er henvisning til forskellige muligheder.