Gå til hovedindhold

Anvendelse af salgsprovenu

Spørgsmål

Vedrørende bevilling og køb af ny handicapbil Jeg har netop udskiftet min bil. For godt 6 år siden fik jeg bevilliget min første handicapbil. Jeg var på PTU for at se på egnede biler. Her fandt man ud af, at en Seat Mii var velegnet. På mødet spurgte jeg, om det var muligt at vælge en anden bil, da jeg gerne ville have en Opel Corsa igen. Det var det, hvis jeg selv betalte mere. Jeg spurgte også, om pengene fra salget af den gamle bil, og fik at vide, at provenuet var mit, og ikke Kommunens. Jeg ringede efterfølgende til kommunen for at være helt sikker på, at salgsprisen for min gamle bil kunne bruges som en del af min egenbetaling på den nye bil, hvilket blev bekræftet fra kommunens side. Forhandleren købte bilen for 20.400 kroner. Nu har jeg modtaget en mail fra forhandleren, som gerne vil have, at jeg betaler 20.400 kr., da kommunen har skrevet til ham, at provenuet for salget af den gamle bil var deres. Nu er jeg forvirret, for flere gange har jeg af kommunen fået at vide, at de kunne indgå i min egenbetaling. Hvad gør jeg?

Svar

Jeg går ud fra, at du ved din tidligere bevilling ikke købte en dyrere bil end bevilget.

Jeg går så også ud fra, at du ikke har modtaget skriftlig bekræftelse på, hvordan nettoprovenu ved salg af tidligere handicapbil skulle anvendes.

Reglerne er som sådan ret klare og fremgår af bekendtgørelse nr. 719 af 19.6.2013 § 12. Her fremgår, at nettoprovenuet ved salg af bil skal anvendes til afdrag på den nye bil. Først skal evt. udvidet lån nedbringes og herefter skal den afdragspligtige låneandel reduceres. Det kan så i nogle sammenhænge betyde, at de månedlige afdrag de kommende 6 år bliver mindre.

Det er derfor ikke korrekt at sige, at du selv kan disponere over beløbet.

Med hensyn til din nuværende bil, hvor du køber dyrere bil end bevilget, skal du være opmærksom på, at du ved en evt. udskiftning om 6 år har ret til selv at disponere over en forholdsmæssig andel af dit merkøb. Du skal bede kommunen allerede nu om at udregne %delen.