Gå til hovedindhold

Aminosyrer og signalstoffer

Spørgsmål
Jeg har i et stykke tid tænkt på at ville gøre opmærksom, hvis ikke man var klar over det på forhånd, på aminosyrenes betydning i forhold til sklerose. Nu skriver jeg så, efter at  have læst om en ny behandling inden for sklerose i Illustrerende videnskab. nr 16/2009 (artiklen hed: ).

Jeg har, af andre årsager, fattet interesse for aminosyrer, og har, i gennem erhvervelse af viden om aminosyrens betydning for os skleroseramte, forstået at der er et ocean af muligheder; de individuelle aminosyrer har et virkefelt, der må være af stor interesse for Scleroseforening.

Når det er muligt i dag at erhverve aminosyrer i terapeutisk doser, er effekten derefter.
 
Det var disse informationer, som jeg ikke har kunne finde omtalt her på siden, som jeg ville formidle videre, i håb om at de kan gøre gavn.

Held og lykke med jeres fortsatte arbejde.
Svar
Mange tak fordi du har gjort opmærksom på beskrivelsen i Illustreret Videnskab nr 16, af hvordan aminosyrer kan bidrage til at genoprette signalstoffer hos MS-ramte.

Den svenske læge Birgitta Brunes har også, i hendes bog , gjort opmærksom på dette. Bogen er udgivet på Borgens Forlag i 2000 og kan stadig købes.

Ikke alle aminosyrer er i fri handel i Danmark, så problemet kan ikke løses uden professionelt bidrag fra en læge med indsigt i problematikkerne vedrørende aminosyrer og signalstoffer.

Tak for dit bidrag til at give viden videre.