Gå til hovedindhold

Alternativ til Montebello 2

Spørgsmål

Jeg har netop haft et attak og vil derfor meget gerne bruge min sommerferie til at træne min krop. Jeg har lige fået afslag på at komme på et genoptræningsophold på Montebello (grundet de mange henvisninger).

Jeg vil derfor høre dig, om du kender nogle gode steder at tilbringe 1 - 2 uger med genoptræning som formål?

Måske skal det lige siges at jeg er 31 år og fungerer uden brug hjælpemidler.

Svar

Det lyder som en rigtig god ide at prioritere 1-2 uger af din ferie på genoptræning. I den forbindelse ser jeg flere muligheder, nu da Montebello ikke er muligt.

1) Sclerosecenter Haslev har forskellige kurser og forløb. Blandt andet  har de et kursus d. 17-28 august. Der er ikke individuel træning men inspiration for en gruppe af 8 personer, hvor man prøver forskellige aktiviteter. Se gerne på deres hjemmeside/kontakt dem direkte.

2) Skodsborg tilbyder også genoptræning, men det er ganske kosteligt og jeg ved ikke hvilken erfaring de har med sclerose.

3) Hvis du går til fysioterapi lige nu, kan du spørge din fysioterapeut om det er muligt, at I laver et intensivt forløb i 1-2 uger med daglig træning. Ellers tag kontakt til en fysioterapeut. Dette vil formodentligt være vederlagsfrit.

4) Alternativt er der flere genoptræningsmuligheder i Sverige, og nu da den svenske kr. ikke er så stærk, i forhold til den danske, kan det være en god ide. Jeg kender ikke specifikke steder, men kontakt eventuelt De Handikappades Riksförbund på www.dhr.se, eller Hjälpmedelinstitutet på www.hi.se, for at høre om de har nogle anbefalinger.

Held og lykke med det.