Gå til hovedindhold

Alfa-interferon og spastisk lammelse hos børn

Spørgsmål
Jeg er en 41 årig kvinde, der har været diagnostiseret MS igennem 1 1/2 år. Jeg er i medicinsk behandling med Avonex samt Simvatatin/Placebo. Min forespørgsel går på den medicin - Interferon - der på det seneste har været i medierne, og som er under mistanke for at forårsage spastisk lammelse i benene hos enkelte kræftramte børn. Kan den Interferon sammenlignes med den behandling jeg får med betainteferon (Avonex)?
Svar

Det er fornyligt kommet frem, at behandling af børn med nogle former for svulster, der kan behandles med alfa-interferon, i nogle tilfælde har udviklet spastisk lammelse i benene efter behandlingen. Alfa-interferon er beslægtet med beta-interferon, der bruges til behandling af sklerose. Alfa-interferon har i mange år været brugt til behandling af en række andre sygdomme end sklerose.

 

Hos voksne har man ikke set udvikling af egentlige spastiske lammelser efter behandling med alfa-interferon, og der er heller ikke grund til at tro, at beta-interferon skulle give sådanne bivirkninger hos voksne. Man ser dog ind imellem øget spasticitet under behandling med beta-interferon.