Gå til hovedindhold

Akupunktur

Spørgsmål

Jeg har haft sclerose siden 2004, og går i den forbindelse til behandling hos en fysioterapeut - men han giver kun akupunktur.

Jeg har spurgt ham om jeg ikke skal have lidt udstrækning - jeg har også set noget med balancetræning i fjernsynet. Det kan jeg selvfølgelig selv lave derhjemme, men alligevel. Mit spørgsmål går nu på og det er nok med akupunktur, hvilket min fysioterapeut giver udtryk for?

Derudover cykler jeg 20 min. om dagen på motionscykel, da sclerosen har ramt mit venstre ben.

Svar

Når man har sclerose er det sjældent, at én type behandling er tilstrækkelig.

Du er måske påvirket i forhold til kræfter, følesans, balance, koordination og eventuelt også andet. Derfor bør behandlingen hos din fysioterapeut tilrettelægges udfra netop dine symptomer.

I 2005 lavede Scleroseforeningen en litteratursøgning som hed: Teamarbejder mellem etablerede og alternative behandlere, samt effektstudier af alternative behandlingers virkning på følgesymptomer af MS.

 

Her konkluderer man bl.a. i forhold til akupunktur at: ”I forhold til MS-symptomer, er det ofte udtrætning, der er baggrunden for at anvende akupunktur.”

Så jeg mener helt klart, at din behandling bør suppleres med muskeltræning, koordinations- og balancetræning.

Bed din fysioterapeut om vejledning og træning i dette. Hvis han ikke ønsker at give dig andet end akupunktur ville jeg opsøge en anden fysioterapeut, så du kan vurdere, hvilken behandling du har mest effekt af.