Gå til hovedindhold

Afslag - da arbejdsprøvning før indmeldelse i pensionsselskab

Spørgsmål

Jeg havde en forsikring i et pensionsselskab vedrørende udbetaling af supplerende førtidspension og opsparingsikring. Den troede jeg, at jeg kunne få til udbetaling nu, hvor jeg er kommet på førtidspension. Men det viser sig at jeg er blevet meldt ind i pensionselskabet den 01-04-04, men jeg begyndte i arbejdsprøvning den 29-03-04. Derfor har de givet mig afslag på udbetalingen. Det er tre dage der giver udslaget. Jeg har klaget over afgørelsen og har fået svar tilbage, at de fastholder afslaget, men at jeg kan klage til Ankenævnet for Forsikring.

Kan det betale sig at give sig i kast med det. Er det besværet værd?

Svar

Det er svært for mig at sige, om det kan svare sig at kontakte Ankenævnet for Forsikring, umiddelbart har pensionsselskabet en god sag, men kender ikke deres betingelser specifikt. Det er et forholdsvis beskedent gebyr du skal betale for at få din sag i Ankenævnet, sat op imod de udbetalinger du kunne komme i betragtning til fra pensionsselskabet, så jeg ville nok gøre et forsøg.

Forinden kan du varsle pensionsselskabet, om at du tager sagen i Ankenævnet og rekvirere deres betingelser og en skriftlig redegørelse for, hvorfor de ikke vil udbetale.