Gå til hovedindhold

Afskediget på grund af sclerose

Spørgsmål

Er I bekendt med om der er afsagt domme til fordel for den skleroseramte i forhold til at blive afskediget på grund af sklerose? Jeg har set, at der er spurgt om det tidligere, men der står bare i svaret, at der er afsagt flere domme men ikke henvist til hvilke.
Jeg er i den situation, at jeg selv lige er blevet afskediget på baggrund af min sygdom (sklerose) Jeg har fat i min fagforening, men tænkte at I havde erfaring med dette.

Svar

Jeg har søgt på nogle afgørelser om emnet og har alene fundet én afgørelse, som slår fast, at sclerosen er en sygdom og ikke et handicap, og derfor var det ikke i strid med ligebehandlingsloven, at den ansatte blev afskediget. Den er trykt i Ugeskifte for retsvæsen og har følgende nr. UfR 2008.306V.
Har desværre ikke kunnet finde en afgørelse der siger det modsatte, og hvor den ansatte altså fik godtgørelse eller erstatning.

Kan desværre ikke bidrage med yderligere, men kan forstå at du har kontaktet din fagforening, og de er om nogen specialister i denne type sager.