Gå til hovedindhold

Afprøvning, virksomhedspraktik

Spørgsmål

Jeg er i jobtræning med henblik på eventuel godkendelse til fleksjob. Jeg har været på et kommunalt "værksted", hvor jeg så at sige blev arbejdsprøvet fra hovedet og ned! Nu er jeg så startet på anden del, hvor jeg er i virksomhedspraktik.

Det er meningen, og også skrevet ned i mine sagsakter, at jeg skal i praktik hvor arbejdsopgaverne hovedsageligt ville være af administrativ art: Kontor og sådan noget - netop for at afprøve min koncentration og udtrætning af samme, svimmelhed og overblik osv.


Jeg er nu kommet i praktik på i en reception. Efter samtale med Integro tog jeg selv ud og lavede aftale med det sted jeg nu er i praktik. Jeg glædede mig rigtig meget til at komme videre med min arbejdsprøvning.

Jeg havde ikke lige tænkt på at jobbet for det meste bstår i kundekontakt/booking og billetsalg, også i spidsbelastninger, og at jeg således ikke bare kan gå ud strække ben og hvile hovedet en gang imellem.


Det viser sig også at jeg faktisk kommer til at udføre arbejdet på helt lige vilkår som den anden receptionist. Det vil sige at efter nogle oplæringsdage skal jeg være der alene, fordi de rent faktisk ikke har den stilling besat, som jeg så bestrider.

Mit praktiksted får med andre ord en stilling besat med tilskud, og Integro har leveret varen overfor kommunen, med hensyn til at finde praktikplads til mig. Må man det?


Jeg tror mit praktiksted har fået den opfattelse at de "bare" kan beholde mig, efter endt praktik, hvilket forekommer mig meget mærkelig. Jeg vil selvfølgelig selv kontakte Integro i morgen for at forhøre mig. Og også tale med min sagsbehandler.

Men jeg vil også gerne have din vurdering af sagen (da jeg har mindre gode erfaringer med min kommune).

Svar

Reglerne om virksomhedspraktik fremgår af kapitel 11 i lov om en aktiv beskæftigelsesindsats. Det fremgår blandt andet i lovens § 49, at "etablering af virksomhedspraktik ikke må være konkurrenceforvridende".

Som sådan har jeg måske også svært ved at forstå, hvordan det er muligt at afprøve din arbejdsevne, hvis ingen andre er til stede, når du er på arbejdspladsen.

Jeg håber, at du har fået et svar fra kommunen samt firmaet.