Gå til hovedindhold

Afgivelse af fejlagtige helbredsoplysninger

Spørgsmål

Jeg er ny-dianosticeret med MS og har i den forbindelse taget kontakt med min pensionsordning, da jeg her har en gruppelivsforsikring. Har her søgt kritisk sygdoms forsikring, da Dissimineret sclerose er nævnt her. Forsikringen blev oprettet for små 3 år siden.

Pensionsfolket siger jeg ikke har afgivet korrekte oplysninger ved tegning: For eksempel at jeg ikke har oplyst at jeg havde bækkenløsning under min graviditet. Hvilket jeg ikke oplyste, da jeg ikke troede at det er en "farlig sygdom" og det har, bortset fra det, intet med scelerosen at gøre.

Derudover fik jeg også fjernet en fedtknude på ryggen før graviditeten. Ingen af disse, bækkenløsningen eller fjernelse af fedtknuden, har jeg haft indtryk af var alvorlige, med eventuelle senere konsekvenser.

Nu er det jeg er lidt bekymret for om det kan have indflydelse på min forsikring?

Svar

Som udgangspunkt skal man selvfølgelig altid afgive korrekte helbredsoplysninger, og hellere skrive for meget end for lidt. Derfor skulle du selvfølgelig også have oplyst disse 2 helbredsforhold, som du nævner, til pensionsselskabet.

Det, der er afgørende for om du nu vil være berettiget til udbetaling fra din gruppelivsforsikring, herunder din kritiske sygdoms forsikring, er først og fremmest om pensionsselskabet ville have accepteret forsikringen uden klausuler hvis de på tegningstidspunktet have kendt til forholdene. I det tilfælde de ville det, er du berettiget til fuld erstatning. Såfremt de villle have antaget den med klausuler, er erstatningen afhængig af, om MS er afledt af en af disse klausuler, hvilket det ikke lyder til.

Såfremt de ville have tegnet forsikringen, men til en højere præmie, vil du typisk være berettiget til en forholdsmæssig erstatning. Såfremt selskabet ikke ville have tegnet forsikringen hvis de havde kendt til de 2 helbredsforhold, er de fritaget for at betale erstatning.

Det ville selvfølgelig være nemt for dem så blot at sige de ikke ville have tegnet den, men det skal argumenteres og dokumenteres med baggrund i lignende sager, og det tror jeg ikke de kan i dit tilfælde.