Gå til hovedindhold

Ændring af testamente

Spørgsmål

Min mand og jeg har for et års tid siden oprettet et testamente, da han har børn fra et tidligere ægteskab. På det tidspunkt indsatte vi Foreningen for Sindslidende som den velgørenhedsorganisation, der skal arve en del mod at betale afgifter for de andre arvinger. Da jeg i mellemtiden har fået konstateret sclerose, vil jeg gerne ændre dette til Scleroseforeningen. Er der en måde at gøre dette uden at skulle betale advokaten for et nyt testamente?

Svar

Jeg kan forstå, at I ønsker at ændre det testamente, som I har fået oprettet for 1 års tid siden. Når man ønsker at ændre noget i et testamente, kan man ofte nøjes med at lave et tillæg til testamentet. Det er ikke et krav, at I anvender den advokat som der i sin tid lavede testamentet for jer, eller en anden advokat for den sags skyld, men for at undgå fejl er det altid min anbefaling, at man anvender advokat, når der skal oprettes et testamente.

Jeg vil derfor anbefale, at I kontakter den advokat som har hjulpet jer tidligere, og får oplyst en pris for at få ændret testamentet.