Gå til hovedindhold

Ændres min pension

Spørgsmål

Jeg er gift og min mand har arbejde. Sker der noget med min pension, når vores hjemmeboende søn bliver 18 år og har læreplads? Sker der noget med min pension, hvis vi foreksempel vinder i klasselotteriet eller andet?

Jeg har ansøgt om en computer og har fået afslag fra kommunen, hvilket jeg slet ikke kan forstå. Jeg har en del synsforstyrrelser og kan ikke læse i en almindelig bog, tale besvær om aftenen og kan ikke skrive et almindelig brev. Så det gør jeg så vidt muligt på min søns computer, men den kan jeg kun bruge, når han er hjemme. Hvad gør jeg?
 

Svar

Der sker ingen ændringer i din pension ved jeres søns 18 års fødselsdag. Nu ved jeg jo ikke, om du er bevilget førtidspension før 1.1.2003 og evt. har fået udbetalt særligt børnetilskud. I så fald bortfalder dette ved jeres søns 18 års fødselsdag.

Hvis I vinder en sum i lotto eller andet sker der heller ikke nogen ændringer i din pension. Det eneste, der udover din mands indtægt og din evt. anden indtægt udover pensionen, kan påvirke beregningen vil været et renteafkast af en formue. Det er således indtægter, der påvirker pensionsberegningen og ikke formuen.

Vedrørende computer som hjælpemiddel/forbrugsgode kan jeg oplyse, at man som hovedregel betragter computer som almindeligt indbo og som følge heraf vil det kun i meget særlige situationer kunne betragtes som hjælpemiddel. Det er som hovedregel kun personer, som har svære kommunikationsvanskeligheder, der har mulighed for støtte.