Gå til hovedindhold

Ægtefællebidrag

Spørgsmål

Jeg står overfor en separation og i den forbindelse melder der sig en række spørgsmål.

Det hus, jeg boede i sammen med min mand, var hans særeje, så selvom jeg, i alle de ca. 8½ år vi boede sammen, har betalt til de faste udfgifter, har jeg ikke fået så meget som én øre med mig. En advokat mente heller ikke, at der var den store sandsynlighed for at jeg ville få noget ud af en retssag.

Jeg overvejede, i forbindelse med at vi indsendte seperationsanmodningen, at søge hustrubidrag, men det fik han talt mig fra. Jeg overvejer dog stadig, om jeg skal tage kontakt til Statsforvaltningen telefonisk, og bede om en indkaldelse til en vilkårsforhandling.

Nogle fraråder mig det og andre gør ikke, så jeg er temmelig forvirret.

Faktum er at min mand har en månedlig bruttoindtjening på 35.000 kr. om måneden. Jeg, som er bevilget fleksjob, har 21.000 kr. På nuværende tidspunkt arbejder jeg 15 timer ugentligt men kender jo godt fremtidsudsigterne. Jeg har fået at vide, at han nok tjener for lidt og jeg for meget, til at jeg vil kunne få noget ud af det.

Hvad mener du?

Svar

Der er rimelig faste regler for, hvornår man kan få tilkendt ægtefællebidrag. På Statsforvaltningernes hjemmeside, www.statsforvaltning.dk, kan man, under linket , finde de retningslinier, man følger.

Med hensyn til din indtægt, vil du kunne se, at tjener man mellem ca. kr.250.000 - 290.000 kr. om året fastsættes bidraget til 0 kr.

Hvis I iøvrigt er enige om separationsvilkårene, er det et spørgsmål, om det er fornuftigt, på nuværende tidspunkt, at bringe bidragsspørgsmålet på banen.

 

Som du kan se, er det ikke sandsynligt, at du vil få noget ud af det. Går sagen videre til domstolene, er praksis, at man er tilbageholdende med at fastsætte bidragspligt, når ægteskabet ikke har været af længere varighed end jeres, og skulle der blive tale om bidragspligt, vil det kun blive i en meget kort periode.