Gå til hovedindhold

Åbne og lukke for radiatoren

Spørgsmål

I soveværelset har vi en radiator med reguleringshåndtag nede ved gulvet. Der er termostatvarme, men om natten vil vi gerne have frisk luft fra åbent vindue. Så derfor lukkes for varmen om natten, åbnes om morgenen. Når min mand er bortrejst, kan jeg ikke selv regulere varmen.
I kommunen (ergoterapeuten) har jeg spurgt, om man har et eller andet apparat med en stang, så jeg selv vil kunne regulere varmen. Svaret er nej. Man vil give mig et håndtag, der er mere let at dreje, men jeg skal stadig ned på gulvet, hvis jeg er alene hjemme.

Jeg ønsker ikke nyt varmeapparat med håndtag for oven, da jeg så skal flytte min bordplade, der står over radiatoren. Det vil jeg nødigt, for jeg er ofte i min elevationsseng, hvor jeg lytter til radioen på bordpladen, har mine bøger og papirer der (i nærheden af mig) osv.
Er der en eller anden slags "forlængermekanisme" til mit radiatorhåndtag, der som sagt er ved gulvet (og under bordpladen)?
Køb af ny radiator med håndtag foroven er det, jeg p.t. er henvist til, men hvis der var en lettere og billigere løsning, ville det være rart?

Svar

Det lyder som et af de der problemer, som er irriterende i dagligdagen og som ingen rigtigt kan gøre noget ved. Jeg har forhørt mig hos mine kollegaer, men ingen af os kan rigtigt komme op med noget hjælpemiddel der vil løse din problematik - faktisk lyder det mest som om du skal have fat i et stykke værktøj mere end et decideret hjælpemiddel. Men jeg har følgende forslag til dig:

  • kontakt en VVS og hør om der kan sættes en stang på  - en du kan nå og som der kan drejes på oppe fra - måske skal du have en smed over banen - en "Storm P" løsning
  • Afprøv om jeres termostat ikke kan reguleres et andet sted fra - fra fyret måske - så at der generelt skrues ned for natten - måske har I en "timer" på allerede, og naturligvis forudsat at du kan nå knapperne ved fyret.
Jeg kunne desværre ikke fremkomme med andre forslag, og muligvis har du allerede afprøvet dem begge.

&#160