Video: Tai Chi-instruktør Gary Paruszkiewicz fortæller sin historie
d. 17 oktober 2013

63-årige amerikanske Gary Paruszkiewicz fik konstateret sclerose for over 20 år siden. Det blev starten på et særligt forhold med træningsformen Tai Chi, som han giver skylden for, at han nu er gladere og sundere end nogensinde før.

I denne video fortæller han, hvordan træningen har hjulpet ham, og hvad han som Tai Chi-instruktør vil råde andre mennesker med sclerose til at gøre.  

Læs artikel om Gary Paruszkiewicz

Læs mere om Gary Paruszkiewicz

Kommentarer

Birte Heldorf (fre, 10/18/2013 - 19:09)

Fantastisk dejlig historie. Tak for den.

Anne-Kirsten Brønserud (lør, 10/19/2013 - 11:26)

Tak Johanne Duelund Kramer for din artikel om Gary Paruszkiewicz. Al information om måder vi selv kan påvirke ms på er velkommen! I øvrigt var der på et tidspunkt et kursus i Tai chi for bevægelseshæmmede (leddegigt og sklerose) i Odense; måske kan din artikel medvirke til igen at øge interessen for den motionsform.

Ellen Laier (søn, 10/20/2013 - 16:32)

Længe før sklerosen dyrkede jeg Tai chi.

Nu ville jeg meget gerne gå til Tai chi eller Chi gong, som kan udøves med særlige hensyn til os scleroseramte og folk med andre bevægelsessmerter-rammende sygdomme.

Hvor er der et hold? Jeg bor i Korsør.

Johanne Duelund Kramer (tir, 10/22/2013 - 11:27)

Dejligt at I kan bruge historien!
Ellen - jeg kan ikke svare dig på, hvor der specifikt er et hold egnet til dig i nærheden af Korsør, men jeg vil anbefale, at du f.eks. kigger nærmere på følgende hjemmesider:
qigongforum.dk
taichichuan.dk
chi.dk
taoist.dk 
Alle eksperter, jeg har talt med, råder til, at man finder en underviser, som er uddannet/certificeret inden for sit felt. Som udgangspunkt bør det være muligt at tilpasse QiGong eller Tai Chi til, hvor meget/hvor lidt deltagerne kan fysisk, men det er nok noget, du må ringe og høre underviseren om.
Kan du ikke finde QiGong i nærheden af din bopæl, var yoga muligvis en ide? Det findes efterhånden over det meste af landet.
Håber, du kommer godt i gang :-)
 

Tilføj kommentar

Plain text

  • Ingen HTML-tags tilladt.
  • Web- og e-mail-adresser omdannes automatisk til links.
  • Linjer og afsnit ombrydes automatisk.
By submitting this form, you accept the Mollom privacy policy.