Gå til hovedindhold

Godt vejr...

Blog post by

Flyv op imod himlen og bed om dejligt vejr.

De fleste af os kender denne strofe fra Ib Schönbergs dejlige vise. Vi kan alle nynne den, og personligt får jeg altid en lille klump i halsen over den sang.

Men det har jo egentlig ikke noget med sclerose at gøre ... eller har det? I disse dage og timer flyder det nærmest over med indlæg på facebook med klagesange over vejret, og hvad det gør ved os.

Rigtig msange klager over både øgety træthed, smerter, tunghed i både benene, kroppen og hovedet. I måneder har vi gået og sukket efter sommervejr. Bedt til alle de forskellige guder og vejrprofeter om sol og varme. Nu ville vi på stranden. Vi ville tage på cykelture i sommerlandet med picknic-kurv og kølige drikke. De hvide kroppe skulle opsuge millioner af gratis D-vitaminer.

Og nu har vi så fået, hvad vi bad om ... og så er det også galt. Nogen vil mene, at det bare er typisk dansk. At vi aldrig er tilfredse. Et land af "brokkere". Og nu skal vi bare tie stille og nyde det...

Men for mange er det altså for meget. Vi ville bare så gerne kunne tage på stranden og bare soppe i vandkanten. Mærke det skønne vand omkring fødder og lægge. Mærke brisen fra vandet og glædes over børn, der leger og er glade. Men -med mindre nogen vil bære mig derned, så kommer jeg aldrig ned i vandkanten. Følelesesløse fødder,krampende ben, manglende balance ... der er mange ting, der sætter en stopper for projektet. Og kørestole er ikke velegnede i løst sand :-)

Men man kan gøre så meget andet. Man kan tage i parken og finde skygge.Man kan tage ned i den lokale havn eller til den nærmeste sø eller å. Man kan sagtens medbringe lidt lækkert hjemmefra eller fra den lokale delikatesse-forretning ... uden at det skal koste en formue. Tage en god ven eller veninde med. Måske en fiskestang (man behøver slet ikke madding). Forleden stod jeg op klokken lidt i 3 om natten og kørte på den lille trekantede en tur ned i Hvidovre Havn og sad bare og kiggede ud over vandet og indløbet til Københavns Havn. Så skæret fra solen blive stærkere og stærkere i øst. Der var helt stille, kun afbrudt af glade stemmer fra enkelte unge mennesker på vej hjem fra fest i sommerferien. Det var både behageligt og vederkvægende. Da jeg kom hjem var der lys i enkelte vinduer hos dem, der endnu ikke have fri fra arbejde og derfor var ved at stå op.

Så måske er vejret en udfordring i mange timer i løbet af dagen. Måske ligger man der på ryggen i sin seng og kamp-sveder med hævede ben. Men man kan tage hævn over vejrguderne.

Og man får altså også tilført D-vitamin i skyggen :-) God sommer.

 

Thumbnail
1 Kommentar
notamember
lisbeth kaare - 13. august 2014
Jeg elsker varmen!!! Har meget færre smerter i ben og led. Jeg hadder blæst og kulde, så får jeg ondt, ondt, ondt. Jeg elsker sol, den giver mig energi, og jeg bliver glad. Så sommeren er ikke ens for alle, jeg ville gerne bo et sted med 25 grader året rundt. Men jeg holder alligevel så meget af Danmark, vi er heldige at være netop her, så jeg bliver nok.

Tilføj kommentar

Dit navn

Ren tekst

  • Ingen HTML-tags tilladt.
  • Linjer og afsnit ombrydes automatisk.
  • Web- og e-mail-adresser omdannes automatisk til links.
Vær opmærksom på at din kommentar er offentlig.